Njemačka ostala bez Olimpijade

Austrijanci iznenadili

Njemačka ostala bez Olimpijade

M. Maksimović

Slovenija, Austrija i Latvije, tri su reprezentacije koje ćemo gledati na Igrama u Sochiju naredne godine.Iznenađenje se dogodilo na turniru u Bietigheim-Bissingen, gdje je domaća selekcija na kraju ostala bez plasmana na Olimpijske igre.

Njemačka je svoje šanse umanjila nakon poraza u drugom kolu od Italije 1:2, dok su Austrijanci sredili Italiju odnosno Holandiju. U trećem kolu razbranio se Starkbaum, skinuo je 35 udaraca, Njemačka je tek golom Reimera slavila 3:2 ali u produžetku, nedovoljno za Olimpijske igre.Austrija je završila na prvom mjestu sa sedam bodova, ispred Njemačke sa šest i Italije sa pet.U Sochiju će Austrijanci igrati zajedno sa Finskom, Kanadom i Norveškom. 

 

Slovenici su svoj posao odradili prema očekivanju.U tri utakmice ostvarili su tri pobjede uz gol razliku 12:4. Najteže je bilo protiv domaćina Danske u drugoj utakmicu, taj susret su Slovenci dobili 2:1.Protiv Bjelerosije je završilo 4:2, Ukrajine 6:1.

 

Francuzi su poprilično namučili Latviju u trećeoj utakmici, ali su domaćini imali sreće pa im je za prolaz na Olimpijadu odgovarala nula.Francuska je  vodila 2:0, Huet je sjajno branio, ali su Latvijci preko Darzinsa i Karsumsa stigli do dovoljnih 2:2. U produžetku je Francuska slavila 3:2, ali to je bila pirova pobjeda. 

 

Grupe Olimpijskog turnira:

A:Rusija, Slovačka,USA, Slovenija 

B:Finska, Kanada, Norveška, Austrija 

C:Češka, Švedska, Švicarska, Latvija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.