Obama u četvrtak prima Pingvine
NHL prvaci idu u četvrtak u Bijelu Kuću

Pingvini kod Predsjednika

Obama u četvrtak prima Pingvine

Pobjednici ovogodišnjeg Stanley Cupa Pittsburgh Penguines posjetit će u četvrtak Bijelu Kuću gdje će imati svečani prijem kod predsjednika SAD-a Baracka Obame.

Pingvini će tako imati dugo isčekivani prijem kod Predsjednika i to samo dva dana prije početka priprema za novu sezonu. 

Pittsburgh Penguines su ove godine osvojili svoj prvi Stanley Cup nakon 1992. godine, pobijedivši u velikom finalu Detroit Red Wingse sa 4:3 u seriji, što je prvi put od 1971. godine da jedan tim slavi u sedmoj utakmici u gostima. 

Isti dan kad Penguinesi budu imali prijem kod Predsjednika, tačnije samo dva sata kasnije će u Pittsburghu utakmicom između Steelersa i Titansa početi nova sezona NFL-A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.