Održana komemoracija za nastradale

Održana komemoracija za nastradale

Na komemoraciji u Minsk Areni, u kojoj su poginuli hokejaši Lokomotiv Jaroslavlja trebali odigrati utakmicu protiv bjeloruskog Dinama, okupilo se oko deset hiljada ljudi, među kojima i cijelo bjelorusko državno vodstvo na čelu s predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom koji je na sebi imao hokejaški dres, javljaju ruski i bjeloruski mediji, prenose agencije.

Na ledu prepune arene, u kojoj se trenutno služi misa za mrtve, izloženi su golemi portreti 37 igrača i ostalih članova tima.

Svaki je gledatelj, javljaju lokalni mediji, donio cvijeće.

Mediji javljaju da će ruski istražitelji pregledati crnu kutiju iz aviona te se nadaju kako će im ona otkriti što se tačno dogodilo.

Ruski stučnjaci za zrakoplovstvo objavili su da se susreću s problemima tehničke prirode zbog kojih još uvijek nisu detektirali mogući uzrok pada aviona Yak-42, u kojem su poginule 43 osobe.

Agencija AFP iz Jaroslavlja javlja da je do sada identificirano 39 tijela, među kojima je 13 stranaca.

Od međunarodnih hokejaških zvijezda, poginuli su kanadski trener Brad McCrimmon, švedski branič Stefan Liv, olimpijski i svjetski šampion 2006., Slovak Pavol Demitra, trojica čeških hokejaša i osvajači zlata na svjetskom prvenstvu, latvijski hokejaš Karlis Skrastins i njemački igrač Robert Dietrich.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.