Ostojić “kratak” za dva boda
Ostojić na 28. mjestu

EP u umjetničkom klizanju

Ostojić “kratak” za dva boda

Reprezentativac BiH u umjetničkom klizanju Damjan Ostojić, član Klizačkog kluba Bosna, osvojio je 28. mjesto u kratkom programu na Evropskom prvenstvu u umjetničkom klizanju koje se održava u Helsinkiju.

Ostojić je osvojio 47.09 bodova, samo dva manje od Slovenca Urbasa koji je kao 24. prošao u finale.
Na prvenstvu Starog kontinenta u Finskoj, u kratkom programu je učestvovalo 39 najboljih takmičara iz čak 35 zemalja Evrope.
Naredni nastup Ostojić će imati na Svjetskom prvenstvu u Los Angelesu (mart), kada će pokušati izboriti plasman među 24 najbolja čime bi ispunio normu za odlazak na Zimske olimpijske igre u Vancouver 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.