Ostojić zlatni u Ljubljani

Ostojić zlatni u Ljubljani

O. Lekić

Bosanskohercegovački klizač Damjan Ostojić osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju u umjetničkom klizanju "Dragon Trophy" u Ljubljani.

Na tamkičenju su učestovali klizači iz 12 zemalja, a boje BiH branili su reprezentativci Damjan Ostojić i Arijana Tirak, članovi Klizačkog kluba Bosna, saopšteno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Oboje su imali dobar nastup, a zlatna medalja Ostojića osvojena je sa rekordnim 156,71 bodom što je znatno više od bh. rekorda koji je Ostojić 2010. postavio u Los Angelesu (SAD) u kvalifikacijama za ZOI u Vancouveru.

Ostojić je osvojio i 26 tehničkih bodova što mu omogućava nastup na seniorskom svjetskom prvenstvu u martu u Nici (Francuska), nakon čega će početi pripreme za kvalifikacije za ZOI u Sočiju 2014.

Arijana Tirak, prvakinja BiH, zauzela je 14. mjesto i ponovo oborila državni rekord koji sada iznosi 66,60 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.