Ovechkin u Dinamu iz Moskve, Kanađani u Švicarskoj

Kopitar stigao do druge lige Švedske

Ovechkin u Dinamu iz Moskve, Kanađani u Švicarskoj

M. Maksimović
Teme:

Očekivano, nakon što je proglašen lockout, krenula je invazija najbolji svjetskih hokejaša na Evropu.Velika ''faca''Alexander Ovechkin će u nastavku sezone igrati za moskovski Dinamo u KHL ligi.

Ovechkin iza sebe ima 604 utakmice u NHL-u, u kojima je postigao 369 golova uz 369 asistencija.Prije dolaska u Washington Capitalse, Ovechkin je četiri sezone igrao upravo za Dinamo iz Moskve.

 

Najbolji slovenski hokejaš, Anže Kopitar osvajač Stanley Cupa sa LA Kingsima stiže u Švedsku, potvrđen njegov potpis ugovora s Morom, švedskim drugoligašom za koji igra i njegov brat Gašper Kopitar.

 

Kanađanin Jason Spezza, kojeg Ottawa Senators plaćaju 7 miliona dolara po sezoni, odlazi u švicarski Rapperswil.Švicarsku su izabrali i Rick Nash (Davos), baš kao i Joe Thorton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.