Ovechkinu dvije utakmice kazne
Alex je ovaj put prošao bez novčane kazne

NHL vijesti

Ovechkinu dvije utakmice kazne

Jedan od najboljih NHL igrača Alex Ovechkin dobio je dvije utakmice suspenzije zbog pregrubog prekršaja nad Timom Gleasonom iz Caroline u ponedjeljak u pobjedi Capitalsa 3:2.

Na istoj utakmici dvostruki MVP igrač zadobio je povredu zbog koje bi svakako pauzirao utakmice koje će propustiti zbog suspenzije. Iako se očekivala novčana kazna Ovechkin je prošao samo s dvije utakmice zabrane igranja.

"Žao mi j ešto se ovo desilo. Drago mi je da Tim nije teže povrijeđen, jer stvarno nikad ne idem s namjerom da nekog povrijedim", rekao je Alex nakon izricanja presude.

U spomenutoj utakmici Ovechkin je isključen zbog grube igre, što je drugi put u samo pet dana. Prošle sedmice je također isključen nakon grubog nasrtaja nad Patrickom Kaletom iz Buffalo Sabresa.

Iako se predpostavljalo da je Alexova povreda teže prirode, liječnički pregled je pokazao suprotno i on će biti spreman naredne sedmice, odnosno kad mu istekne suspenzija.

"Nije teška povreda. Mislio sam da ću proći gore, ali hvala Bogu dobro je. Mogu trčati, mogu klizati. Naravno, još uvijek osjećam malu bol, ali srećom nije ništa ozbiljno", rekao je Ovechkin koji će propustiti utakmice protiv Floride i Philadelphije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.