Ovechkinu dvije utakmice neigranja

Ruska zvijezda ponovo u centru pažnje

Ovechkinu dvije utakmice neigranja

Ponajbolji hokejaš današnjice i dvostruki MVP NHL-a, Alex Ovechkin dobio je suspenziju od dvije utakmice neigranja zbog udaranja igrača Chicaga, Briana Campbella.

Ovechkinu je ovo već druga ovosezonska suspenzija zbog sličnih stvari, a prema kolektivnom ugovoru igrača s ligom, igrač koji bude suspendovan nekoliko puta mora uplatiti i određena finansijska sredtsva u Fond za pomoć u hitnim slučajevima, organizaciju koju su formirali igrači. Tako će Ovechkin morati uplatiti 232.645 dolara.

Zbog suspenzije Washington će bez Ovechkina igrati protiv Floride i Caroline, a 20.marta protiv Tampa Baya Ovechkin bi se trebao pojaviti na ledu. Da napomenemo da je i prošle sezone ljevokrilni ruski napadač nekoliko puta bio kažnjavan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.