Ovečkin srušio prvake
Ovečkin je prva violina Capitalsa

NHL sezona

Ovečkin srušio prvake

Washington je savladao Detroit Red Wingse kojima je to bio peti uzastopni poraz. Na krilima Alexa Ovečkina Capitalsi su došli do pobjede u finišu. Gosti su poveli preko Leina, ali je Kozlov izjednačio.

Slično je bilo i u drugom periodu s tom razlikom što su prvi gol dali domaćini (Green), da bi stvari na početak vratio Franzen.

Od tog trenutka stvari u svoje ruke je preuzeo Ovečkin. Sa dva gola riješio je pitanje pobjednika na veliko oduševljenje prepune dvorane.
Još jedan zanimljiv meč odigrali su Bruinsi i Rangersi. Bila je to tvrda utakmica koja nije obilovala prilikama i udarcima, a koja je riješena u drugom periodu. Strijelac za Boston bio je Savard, a niko u tom trenutku nije vjerovao da će se meč okončati rezultatom 1:0.

Rezultati
Washington - Detroit 4:2, Boston - NY Rangers 1:0, Montreal - Los Angeles 4:3, Colorado - Anaheim 3:4, Toronto - Pittsburgh 5:4, NY Islanders - Florida 3:1, Columbus - Dallas 3:7, Carolina - Atlanta 2:0, St. Louis - Philadelphia 4:0, Phoenix - Buffalo 0:2, Vancouver - Minnesota 3:4 (p.), San Jose - Chicago 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.