Patke potopljene u Bostonu
Bruinsi su deklasirali Ducksi

NHL sezona

Patke potopljene u Bostonu

Anaheim Ducksi deklasirani su u Bostonu od domaćih Bruinsa. Bilo je 6:0 za ekipu koja je najprijatnije iznenađenje Lige. U Bostonu se očekivala neizvjesna i zanimljiva utakmica, ali se to nije dogodilo.

Bruinse je u vodstvo doveo Hunwick, da bi u drugom dijelu na oduševljenje navijača četiri gola postigli njihovi ljubimci. Tačku na i stavio je Bitz.
Međusobni duel Ilje Kovalčuka i Alexa Ovečkina, pripao je starijem Rusu, ali je Ovečkin imao raspoložene saigrače, za razliku od Kovalčuka, pa su Capitalsi stigli do nove pobjede od 4:3 nad Trashersima.
Devilsi su slavili nad Avsima, ali je najveći dobitak povratak Martina Brodeura na gol. Legendarni kanadski čuvar mreže zaustavio je sve pokušaje gostiju, a njegovi napadači znali su to iskoristiti (Langenbrunner, Elias, Parise i Zajac).

Rezultati
Boston - Anaheim 6:0, New Jersey - Colorado 4:0, NY Islanders - Toronto 4:5 (pen.), NY Rangers - Florida 1:2, Washington - Atlanta 4:3, Carolina - Buffalo 2:1 (pen.), Ottawa - San Jose 1:2, Nashville - Phoenix 4:1, Dallas - St. Louis 1:3, Edmonton - Columbus 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti