Ne vjerujete u sportska čuda? Pogledajte ovu scenu pa dobro razmislite

Nevjerovatan promašaj i surova kazna

Ne vjerujete u sportska čuda? Pogledajte ovu scenu pa dobro razmislite

A. Čaušević

Ako se negdje dešavaju čuda onda je to definitivno u sportu jer je nekad djelić sekunde dovoljan da se sve prokreten. 

U današnje vrijeme se vrlo često u naslovima raznih tekstova mogu vidjeti i pročitati termini "nerealno" i "nemoguće", međutim samo rijetke situacije spadaju u takvu kategoriju.

Jedna takva viđena je još u januaru 2007. godine, a neslavnu ulogu za najveći promašaj u hokeju ikada poprimio je češki hokejaš Patrik Stefan.

Stefan je tada nastupao za Dallas Starse i njegova ekipa je gostovala Edmonton Oilersima. I na 15-ak sekundi prije kraja imali su prednost 5:4.

Češki hokejaš je tada išao sam prema praznom golu. Svi u dvorani pa i sam Stefan su bili ubijeđeni da će pak završiti u mreži.

Ipak, Stefan je izgubio kontrolu nad paklom i proklizao te nije uspio zabiti što je omogućilo kontru domaćim.

Kazna nije mogla biti surovija jer su Oilersi izjednačili te su meč odveli u produžetak, ali su Starsi na kraju slavili boljim izvođenjem penala.

Nakon toga promašaja Stefanova karijera je krenula silaznom putanjom, te je čovjek poznat po nadimku "promašio nemoguće" napustio Dallas i otišao u Evropu.

"Uvijek kažem klincima da možes imati lošu izmjenu i loš meč, ali i da uvijek postoji naredna izmjena i sljedeća utakmica. Nisam nikoga ubio, to je bila samo utakmica, a greške se svima dešavaju", kazao je Stefan o famoznom promašaju.

Nakon povratka u Evropu ubrzo će doživjeti tešku povredu i završiti karijeru. Danas ovaj 41-godišnjak radi kao skaut na području Detroita i trener je omladinaca u ekipi Little Caesars Hockey.

Top Komentari

DadiG
Izgubio kontrolu nad “paklom”??? I ti sebe zoveš sportskim novinarom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi