Penguinsi slavili nakon penala
Sidney Crosby, najbolji igrač "pingvina"

NHL sezona

Penguinsi slavili nakon penala

Pittsburgh Penguinsi su protiv Florida Panthersa slavili nakon penala (4:3), a do izvođenja kaznenih udaraca stigli su nakon što su nadoknadili zaostatak od 1:3.

Malkin je doveo “pingvine” u vodstvo, ali su Boynton, Kreps i Ballard “panterima” donijeli sigurno vodstvo. Tada je na scenu stupio Staal koji je smanjio na 2:3, da bi Sidney Crosby rezultat bio izjednačen.
Prilikom izvođenja penala više znanja i koncentracije imali su hokejaši Pittsburgha kojima je ovo bila sedma uzastopna pobjeda koja ih je dovela na 6. mjesto Istoka.

Interesantno je bilo i u ostalim mečevima. Čak šest je otišlo u produžetke…
Detroit Red Wingsi su ostvarili trijumf, ali tek u dodatnom vremenu jer su u regularnom dijelu protiv Phoenixa odigrali 2:2. Pobjednosni gol djelo je Franzena.

San Jose je takođe u produžetku slavio nad Minnesotom. Bilo je 5:4 za “ajkule” koje je do nove pobjede vodio Thornton, dvostruki strijelac. No, treba istaći i Ehrhoffa čiji je gol u produžetku riješio dileme.

Rezultati
New Jersey - Calgary 3:2, Philadelphia - Buffalo 5:2, Columbus - Boston 2:0, Toronto - NY Islanders 3:2 (p.), Montreal - Edmonton 4:3 (p.), Pittsburgh - Florida 4:3 (pen.), Detroit - Phoenix 3:2 (p.), Nashville - Washington 1:2 (p.), Minnesota - San Jose 4:5 (p.), St. Louis - Dallas 5:2, Colorado - Atlanta 0:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.