Petarda Montreala u kanadskom derbiju protiv Vancouvera

NHL liga

Petarda Montreala u kanadskom derbiju protiv Vancouvera

Teme:

Osam od jedanaest mečeva američke NHL lige odlučeno je u regularnom dijelu, dok su tri riješena u produžetku. 

Calgary je kao gost poveo sa 2:0 u New Yorku protiv Islandersa, potom je domaćin izjednačio, da u posljednjih šest minuta meča gosti sa još dva pogotka zapečatili sudbinu domaćina.

Philadelphija je kao domaćin sa 3:1 porazila Colorado, baš kao i Washington Winnipeg rezultatom 4:2. Edmonton i Detroit uspješni su gosti, Edmonston kod Rangersa sa 2:1, odnosno Detroit kod Floride sa 3:1.

Montreal je bez problema porazio Vancouver u kanadskom drbiju, rezultat je glasio 5:2 uz dva promašena penala domaćih hokejaša. Toronto je sa 4:1 protutnjao kroz Tampa Bay, dok je Ottawa sa 3:2 kao domaćin porazila Buffalo.

Minnesota je u dva navrata ispustila vodstvo, ali je do trijumfa došla u produžetku golom Niederritera. St. Louis olako je ispustio dva pogotka prednosti, ali je stvar spasio u produžetku, baš kao i Los Angeles koji je preokrenuo rezultat protiv neugodnog Columbusa.

NHL, rezultati:

Los Angeles – Coumbus 2:1
St. Louis – Boston 3:2
Minnesota – Nashville 3:2
Tampa Bay – Toronto 1:4
Ottawa – Buffalo 3:2
Montreal – Vancouver 5:2
Florida – Detroit 1:3
New York Rangers – Edmonton 1:2
Washington – Winnipeg 4:2
Philadelphija – Colorado 3:1
New York Islanders – Calgary 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije