Pingvini bolji i od Blackhawksa
Pingvini slavili protiv Chicaga

NHL sezona

Pingvini bolji i od Blackhawksa

Canadiensi su nadigrali Flyerse sa 4:3 čime su prekinuli seriju Philadelphie. Bio je to veoma uzbudljiv meč u kojem je čak pet golova postignuto u prvom period (3:2) i činilo se da je vatromet tek počeo.

No, pogodak Gagnea u drugom, periodu bio je posljednji u regularnom dijelu meča. Pobjedu Canadiensima donio je Schneider.
Na pobjednički kolosjek odavno su se vratili «pingvini», a protiv Chicaga su potvrdili da su u odličnoj formi. Slavili su sa 5:4 golom Malkina takođe u produžetku jer je rezultat nakon tri trećine glasio 4:4.
Osim što su pobijedili, igrači Pittsburgha su pokvarili odlično izdanje Jonathana Toewsa koji je bio strijelac čak tri gola za Blackhawkse.
Aktuelni prvaci mučili su se sa Kingsima. Meč su riješili u svoju korist sa 2:1, ali do bodova nisu nimalo lako došli. Mrežu Red Wingsa pogodio je Frolov, dok su za prvake zabili Meech i Kopecky.

Rezultati
Calgary Flames - Minnesota Wild 4:1, Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 4:5 (p.), Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 2:1, Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 3:4 (p.), Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.