Pingvini izjednačili
Malkin je bio nezadrživ

NHL, finale

Pingvini izjednačili

Na isti način na koji su smanjili vodstvo Detroit Red Wingsa u trećem susretu, Pittsburgh Penguins izjednačili su rezultat u finalu na 2:2.

Bilo je identičnih 4:2 za Crosbyja i društvo koji su na taj način pokazali da se ne misle lako predati u borbi za Stanley kup koji im je prošle sezone izmakao upravo u duelu sa Detroitom.

Domaći su poveli preko Malkina da bi uoči odlaska na odmor izjednačio Helm. Novi šok stigao je na otvaranju drugog perioda. Nakon samo 46 sekundi Stuart je donio prednost «crvenim krilima». No, od tog trenutka uslijedio je uragan Pingvina. Prvo je mrežu Osgooda pogodio Staal, da bi do kraja istog perioda strijelci bili Sid The Kid i Kennedy.

Tempo je malo splasnuo u trećoj četvrtini, pa je do kraja ostalo konačnih 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti