Pingvini na izdisaju
Veliko slavlje Detroita

Stanley Cup

Pingvini na izdisaju

Detroit Red Wings su identičnom pobjedom 3:1 kao i u prvom meču nad Pittsburgh Penguinesima došli do 2-0 u seriji i velike prednosti, koju će Pingvini jako teško stići.

Detroit je drugu noć zaredom u identičnoj utakmici savladao Pittsburgh. Sve je bilo isto, puna dvorana u Detroitu, identičan rezultat, jedan od strijelaca.... Detroit sada ima 2-0 kao i prošle godine, i na najboljem je putu da osvoji svoj dvanaesti Stanley Cup u historiji, a peti u posljednjih 12 godina. Chris Osgood je ponovo imao 31 odbranu kao i prošle noći.

Pingvini su ipak bolje otvorili meč. Evgeni Malkin u 17. minuti dovodi mladu ekipu iz Pittsburgha u vodstvo, i mnogi su se ponadali da bi se mogla gledati neizvjesna utakmica, ali u drugoj trećini domaći igrači su zaigrali mnogo bolje i uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Početkom drugog perioda švedski odbrambeni igrač Jonathan Ericsson poravnava na 1:1, da bi u 11. minuti druge trećine iz odlične akcije Valtteri Filppula na asistenciju Mariana Hosse doveo u vodstvo Detroit. Čim je počela treća dionica Marian Hossa ponovo iz sjajne akcije asistira rookieu Justinu Abdelkaderu za 3:1, što je mladom Justinu drugi gol u doigravanju. 

Detroit ima odličnu situaciju pred sobom, ima velikih 2-0, ima mladu i neiskusnu ekipu Pittsburgha kojoj niko ne daje šanse u preokret, ima psihološku prednost, i jedino ih čudo može zaustaviti na putu do nove titule. Serija seli u Pittsburgh u utorak. 

Rezultat:

Detroit – Pitsburgh 3:1 (2-0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.