Pingvini novom pobjedom osigurali plasman u doigravanje

Anaheim doživio neočekivan poraz u Edmontonu

Pingvini novom pobjedom osigurali plasman u doigravanje

U najjačoj hokejaškoji ligi na svijetu sinoć je odigrano šest utakmica u kojima nije bilo većih iznenađenja osim poraza Anaheima u Edmontonu.

Oilersi su predvođeni odličnim golmanom Benom Scrivensom, koji je imao 48 odbrana, savladali Duckse sa 4:3 nakon produžetka, te tako prekinuli niz od tri poraza. Malo iznenađenje predstavlja i poraz Rangersa na gostovanju u Calgaryju 4:3. Najzaslužniji za prekid serije Rangersa od pet pobjeda bio je golman Flamesa Karri Ramo sa 38 odbrana.

Pittsburgh je pobjedom u gostima protiv Columbusa 2:1 osigurao osmu godinu za redom plasman u doigravanje. Marc-Andre Fleury je bio prvo ime Pingvina sa 36 odbrana, dok su golove postigli Chris Kunitz i Beau Bennett.

Philadelphia je protiv Toronta prekinula niz od dva uzastopna poraza, te slavila pobjedu rezultatom 4:2. Vincent Lecavalier je nakon pet loših utakmica napokon zasjao u dresu Flyersa. Lecavalier je postigao 399. gol u NHL karijeri, a samo osam aktivnih igrača je postiglo najmanje 400 golova u karijeri.

Craig Anderson je sa 49 odbrana predvodio Ottawu do pobjede protiv Chicaga 5:3, pa su Blackhawksi porazom odgodili potvrdu plasmana u doigravanje. U šestoj sinoćnjoj utakmici Dallasa je sa 7:3 na domaćem ledu savladao Nashville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.