Pingvini prejaki za šampiona, Colorado deklasirao Islanderse
Foto: epa.eu

NHL

Pingvini prejaki za šampiona, Colorado deklasirao Islanderse

Teme:

Deset mečeva u NHL-u odigralo se u noći sa četvrtka na petak, a u čak pet utakmica pobjednika su odredili penali odnosno produžeci.

Aktuelni šampioni najjače hokejaške lige na svijetu Los Angeles Kingsi uvezali su svoj drugi poraz. Ekipa iz "grada anđela" poražena je na gostovanju u Pittsburghu, a Pingvini su sasvim zasluženo slavili sa 3:0.

U meču u kojem je viđeno pet golova vodeći tim Istočne Konferencije Montreal Canadiensi poraženi su u gostima kod Vancouver Canucksa sa 3:2, ali tek nakon produžetaka. Identičnim rezultatom, takođe nakon produžetaka, slavili su Bruinsi na gostovanju kod Sabresa.

Najzanimljivije je bilo u duelu Senatorsa i Blackhawksa, a na kraju su poslije bolje izvođenja penala sa 5:4 trijumfovali gosti iz Chicaga.

Poslije penala su u Devilsi pred domaćin navijačima savladali Jetse sa 2:1, dok je Minnesota bila bolja od Sharksa rezultatom 4:3, ali takođe tek nakon penala.

Najubjedljiviju pobjedu sinoć zabilježio je sastav Colorada koji je na domaćem ledu sa 5:0 deklasirao Islanderse.

Rezultati:

Buffalo Sabres - Boston Bruins 2:3 (nakon produžetaka)

New Jersey Devils - Winnipeg Jets 2:1 (nakon penala)

Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings 3:0

Florida Panthers - Arizona Coyotes 2:1

Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 4:5 (nakon penala)

Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 4:3

Minnesota Wild - San Jose Sharks 4:3 (nakon penala)

St.Louis Blues - Anaheim Ducks 2:0

Colorado Avalanche - New York Islanders 5:0

Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 3:2 (nakon produžetaka)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.