Pingvini produžili život

Stanley Cup

Pingvini produžili život

Pobjedom od 4:2 u trećoj utakmici NHL finala, Pittsburgh Penguines su ostali u igri za titulu. Sada je rezultat 2-1 za Detroit, ali već u četvrtak, ponovo na svom ledu igrači Pittsburgha imaju priliku poravnati seriju.

Penguines su odigrali odličan meč u kojem su tražili produžetak nade za osvajanjem Stanley Cupa, i to su i uspjeli. U meč su krenuli veoma agresivno, i već u 5. minuti golom Maximea Talbota na asistenciju Malkina dolaze do 1:0. Samo dvije minute kasnije gosti poravnavaju iz odlične švedske kombinacije. Johan Franzen je odlično asistirao, a iskusni Henrik Zetterberg poravnava rezultat. Nakon toga igru u svoje ruke preuzimaju igrači Detroita, i u 12. minuti dolaze do punog preokreta. Ponovo ista priča, švedska akcija, samo ovaj put u zamijenjenim ulogama, Zetterberg asistira, a Johan Franzen zabija za 2:1 Detroita. Ali, samo četiri minute kasnije pingvini dolaze do izjednačenja i olakšanja u dvorani. Evgeni Malkin je ponovo bio začetnik akcije i asistira Krisu Letangu za 2:2.

Druga trećina protekla je u ne baš interesantnoj igri. Oba tima su igrala oprezno, pogotovo Pittsburgh čija mlada ekipa nije željela ništa riskirati, očito svjesni da bi novim porazom sve bilo gotovo. Polovina treće dionice protekla je u istoj igri kao i kompletna druga, a onda u posljednjih deset minuta na scenu stupaju mladi pingvini. Najprije u 11. minuti Evgeni Malkin svojom trećom asistencijom u ovom meču asistira defanzivcu Sergeyu Goncharu za 3:2, da bi u posljednjoj minuti utakmice svojim drugim golom Maxime Tabolt na asistenciju Fedotenka donio konačnih 4:2 za pingvine. 

Evgeni Malkin je sa ove tri asistencije došao do 33 poena u NHL doigravanju što je drugi rezultat svih vremena. Rekord drži Joe Sakić koji je 1996. godine u dresu Colorada postigao 34 poena, ali Malkin ima još barem jednu utakmicu, i niko ne sumnja da će sjajni Rus oboriti ovaj rekord. 

Rezultat:

Pittsburgh – Detroit 4:2 (1-2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.