Pingvini prokockali vodstvo

NHL sezona

Pingvini prokockali vodstvo

Pittsburgh je poražen u Madison Square Gardenu od domaćih NY Rangersa što i nije vijest koja bi se mogla okarakterisati kao iznenađenje. No, „pingvini“ su prokockali vodstvo od 2:0 i na kraju su izgubili prilikom izvođenja penala.

Gosti su poveli preko Marka Eatona, da bi prednost udvostručio Staal. Tada je krenula serija Rangersa koji su zahvaljujući Žerdevu i Pruchu izborili produžetak. Kako ni u dodatnom vremenu nije bilo golova pristupilo se izvođenju penala u kojima su domaćini bili uspješniji.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti sigurnu pobjedu Senatorsa nad Thrashersima od čak 5:1, te trijumf Chicaga u duelu sa Anaheimom (4:2).

Rezultati
NY Rangers - Pittsburgh 3:2 (pen.), Ottawa - Atlanta 5:1, Minnesota - St. Louis 4:0, Chicago - Anaheim 4:2, Edmonton - Dallas 5:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.