”Pingvini” se iskalili na Islandersima
Pittsburg se razgoropadio

NHL sezona

”Pingvini” se iskalili na Islandersima

Iako su ove sezone “pingvini” iz Pittsburgha pokvarili utisak iz prethodnih sezone, u noći između četvrtka i petka prikazali su djelić svog potencijala koji im je prošle godine donio veliko finale NHL lige i borbu za Stanley cup.

Ceh su platili Islandersi koji su pognute glave napustili led, a primili su čak devet golova (9:2).
Prvo ime susreta bio je Petr Sykora koji je postigao svoj prvi hat-trick u karijeri, a isto toliko puta mrežu gostiju je pogodio Pascal Dupuis.

Uz njih dvojicu u strijelce su se upisali Satan, Malkin i Boucher, a Crosby je dodao tri asistencije. Za blijede Islanderse pogodili su Streit i Sutton.
Odlična utakmica viđena je u Philadelphiji gdje je Carolina imala ogromnih 5:1, ali su se Flyersi vratili i izborili penale.
Gagne i Richards u izvođenju kaznenih udaraca donijeli su domaćinu trijumf.

Rezultati
Philadelphia - Carolina 6:5 (pen.), Columbus - Nashville 2:1 (pen.), Montreal - Tampa Bay 1:3, Pittsburgh - NY Islanders 9:2, Edmonton - Florida 0:2, Phoenix - Minnesota 3:1, Los Angeles - St.Louis 6:2, San Jose - Anaheim 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije