“Pingvini” sve dalje od doigravanja
Bruinsi u krizi

NHL sezona

“Pingvini” sve dalje od doigravanja

Porazom od Toronta, ekipa Pittsburgh Penguinsa sve je dalje od doigravanja jer za osmim mjestom Istoka trenutno zaostaje pet bodova.

Svjesni te činjenice, ali i ohrabreni povratkom Sergeja Gončara “pingvini” su dobro otvorili susret i preko Cooka i Thomasa imali su 2:0. No, bilo je to sve što su uradili jer su do kraja meča primili čak šest golova. Prvo je u drugom periodu Antropov smanjio na 1:2, da bi u trećoj trećini došlo do raspada sistema.
Dva puta Blake, Mitchell, Ponikarovski i Stajan bili su strijelci za konačnih 6:2.
Washington je stigao do 35. pobjede u sezoni, Golove su postigli Ovečkin, Semin, Morrison, Fehr i Green za trijumf od 5:1.
Boston Bruinsi su u krizi. Vodeća ekipa u Nashvilleu je upisala četvrti uzastopni poraz. Slavili su Predatorsi nakon kaznenih udaraca, dva boda im je donio Legwand.

Rezultati
Nashville - Boston 3:2 (pen.), Minnesota - Ottawa 3:5, Chicago - Dallas 6:2, Phoenix - Calgary 5:7, Philadelphia - NY Islanders 5:1, Los Angeles - Edmonton 2:3 (pen.), Toronto - Pittsburgh 6:2, Carolina - Columbus 1:5, Tampa Bay - Washington 1:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.