Plušenko napustio EP u Zagrebu

Umjetničko klizanje

Plušenko napustio EP u Zagrebu

Najveća zvijezda Evropskog prvenstva u umjetničkom klizanju kojemu je Zagreb domaćin do nedjelje, 27. januara, Rus Jevgenij Plušenko otkazao je nastup u finalu nakon što je danas u kratkom programu zauzeo 6. mjesto s ocjenom 74.82.

Branitelj evropskog zlata pao je prilikom izvođenja trostrukog Axela, a na jutarnjem treningu je odlučio da neće izvoditi ni četverostruki skok.

"Nisam taj skok pao još od Budimpešte 2004. To je neoprostiva greška za mene. Valjda sam požurio što prije završiti program. Taj skok je za mene lagan, njega moram skočiti i zatvorenih očiju", razočarano je komentirao Jevgenij koji je prije nastupa razrezao ruku.

"Razrezao sam prst kad sam vezao klizaljku"

Francuz Florent Amodio izveo je najbolji kratki program. S osobnim rekordom sezone od 89.83 boda, europski prvak iz 2011. i današnji branitelj bronce, iza sebe je ostavio Španca Javiera Fernandeza sa samo bodom manje (88.80). Više od 80 bodova još je skupio i bivši svjetski prvak, te trostruki prvak Europe, još jedan Francuz, Brian Joubert.

"Kad već nisu uspjeli rukometaši, barem da mi klizači zavladamo u Hrvatskoj", sretan je bio Joubert koji je stotine francuskih navijača u Ledenoj digao na noge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.