Plushenko samo ekipno u Sočiju

Iznenadio rusku sportsku javnost

Plushenko samo ekipno u Sočiju

Jedan od najboljih klizača svih vremena Evgeni Plushenko šokirao je rusku javnost poručivši kako na skorašnjim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju neće nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji, a odustao je i od Evropskog prvenstva koje je na rasporedu od 13. do 19. januara u Budimpešti.

"Koncentrisat ću se na ekipno takmičenje, dok ću u pojedinačnoj konkurenciji mjesto prepustiti nekom mladom i perspektivnom klizaču," izjavio je olimpijski pobjednik iz Torina 2006. godine. 

Na posljednjim ZOI u Vancouveru osvojio je srebro, a drugi je bio i na ZOI u Salt Lake Cityju 2002. godine. Nagađa se kako je razlog njegova odustajanja loša forma nakon oporavka od operacije leđa.

Trostruki svjetski i sedmerostruki evropski prvak je ovog proljeća operirao leđa zbog čega je propustio svjetsko prvenstvo u Kanadi, a na nedavnom nacionalnom prvenstvu je osvojio drugo mjesto iza Maksima Kovtuna. 

"Još uvijek nismo odredili tko će nastupiti u ekipnom takmičenju na ZOI, međutim nastupit će samo najbolji," poručio predsjednik Ruskog klizačkog saveza Aleksander Gorshkov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.