Pobjede najboljih na Zapadu, preokret Colorada

Večer " tijesnih" utakmica

Pobjede najboljih na Zapadu, preokret Colorada

Od sedam odigranih utakmica samo su dvije završile pobjedom od dva razlike. To potvrđuje činjenicu da je noć bila više nego zanimljiva u NHL-u. Vodeće ekipe Zapadne konferencije Anaheim, Vancouver i Nashville su upisale nove pobjede.

Ducksi su na svom ledu savladali Calgary 3:2. Nakon dvije trećine domaća ekipa je imala sigurno vodstvo 3:0 (Beleskey, Perry, Palmieri), ali situacija zakomplikova u trećoj dionici. T.J.Brodie i Jiri Hudler
su golovima skoro Calgary doveli do produžetka. Međutim, Frederik Andersen nije dozvolio preokret. Andersen je do kraja utakmice imao 32 odbrane.

U Vancouveru je utakmica počela odavanjem počasti velikom trenru Patu Quinnu koji je preminuo dan ranije. Pat je vodio Philadelphiju, LA Kingse, Vancouver, Toronto i Edmonton. Sa Kanadom je osvojio zlato na Igrama 2002. godine, te je bio svjetski prvak dvije godine kasnije. Canucksi su golovima Alexa Burrowsa i Shawna Matthiasa stigli do pobjede 2:0, mreža Ryana Millera (20 odbrana) je ostala netaknuta.

Nashville Predatorsi su u maratoncu uspjeli slomiti otpor LA Kingsa. U regularnom toku bilo je 3:3, na kraju je odluka pala u šestoj seriji penala. James Neal je postigao gol, dok je šut Dwighta Kinga odbranio Pekka Rinne.

Hokejaši Arizone su imali velikih 3:0 nakon dvadeset minuta igre, na kraju je Colorado preokretom ostvario pobjedio u produžetku. Gabriel Landeskog je bio dvostruki strijelac, Daniele Briere je postigao
pobjedonosni gol u produžetku.

Rezultati:
Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 2:4
Nashville Predators - Los Angeles Kings 4:3 (penali)
St. Louis Blues - Ottawa Senators 2:3 (penali)
Dallas Stars - Edmonton Oilers 3:2
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 3:4 (produžetak)
Anaheim Ducks - Calgary Flames 3:2
Vancouver Canucks - New Jersey Devils 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.