Počela NHL sezona: Blackhawksi startali pobjedom

Počela NHL sezona: Blackhawksi startali pobjedom

Edmir Škorić

U noći s utorka na srijedu započela je nova, 97. po redu sezona najjače hokejaške lige na svijetu, NHL-a.

Prvog dana odigrane su tri utakmice, a aktuekni prvaci Chicago Blackhawksi krenuli su pobjedom nad Washington Capitalsima. U sjajnoj utakmici domaći hokejaši slavili su rezultatom 6:4.

Na utakmici je briljirao Bjelorus Mihail Grabovski, koji je za goste postigao postigao tri pogotka uz asistenciju Ovečkinu kod prvog  gola Capitalsa. Blackhawksi su imali šest različitih strijelaca, a pogađali su Johnny Oduy, Brandon Bollig, Marian Hoss, Brandon Saad , Brent Seabrook i Patrick Kane.

Toronto Maple Leafs je s 4:3 slavio u Montrealu nad Canadiensima. Imali su Kanađani vodstvo 2:1 u prvoj trećini, da bi u drugo gosti iz Toronta preokrenuli na 3:2, dok je posljednjih 20 minuta završeno rezultatom 1:1.

Zanimljivo da je u tom susretu bilo dosta tuča. Za Toronto su, inače, zabijali ames van Riemsdyk, Dion Phaneuf, Tyler Bozak i Mason Raymond, a Montreal je imao raspoloženog Larsa Ellera s dva gola i asistencijom.

Winnipeg Jetsi su sa 5:4 bili bolji od Oilersa u Edmontonu uz dva gola Čeha Michaela Frolika, a pogađali su još Mark Scheifele, Bryan Little i Jacob Trouba. 

NHL liga, utorak:
Montreal - Toronto 3:4
Chicago - Washington 6:4
Edmonton - Winnipeg 4:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.