Pola kg zlata za Plušenka

Pola kg zlata za Plušenka

Olimpijski vicešampion u umjetničkom klizanju iz Vancouvera Jevgenij Plušenko dobit će zlatnu medalju od pola kilograma od sibirskih juvelira, prenose ruski mediji.

Juveliri iz Jakucka izjavili su da planiraju da dodijele tu medalju Plušenku, koji je po njihovom mišljenju nepravedno ostao bez najsjajnijeg odličja na ZOI.

Većina Rusa, među kojima se našao i premijer te zemlje Vladimir Putin, izrazili su nezadovoljstvo odlukama sudija u Vancouveru. Putin je čak poslao Plušenku telegram u kojem je rekao da njegovo srebro vrijedi kao zlato.

Olimpijski šampion iz Torina također smatra da je u Vancouveru bio žrtva suđenja i da osjeća da je on pravi šampion, a ne osvajač zlatne medalje Amerikankac Ewan Lysacek.

Plušenko, koji se ove sezone vratio na led poslije trogodišnje pauze, zbog povrede ne učestvuje na svjetskom prvenstvu u Torinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.