Porazi Bruinsa i Capitalsa
Boston Bruinsi sve dalje od prave forme

NHL sezona

Porazi Bruinsa i Capitalsa

Ekipe Boston Bruinsa i Washington Capitalsa poraženi su na svom ledu od  Phoenix Coyotesa, odnosno Toronto Maple Leafsa čime su pokazali da se nalaze u rezultatskoj krizi.

Bruinsi su dobro počeli protiv Phoenixa (vodstvo preko Kobasewa), ali su stali. Gosti su to iskoristili i golovima Upshalla i Reinprechta osvojili su vrijedne bodove.

Istim rezultatom Capitalsi su poraženi od Toronta. Iako su igrali bez prve zvijezde, Alexa Ovečkina, domaći su morali izbjeći poraz s obzirom na jako lošu formu Maple Leafsa i činjenicu da igraju pred svojom publikom. Za razliku od Bostona, Capitalsi su morali loviti zaostatak do 0:2 (Stempniak, Kubin). Na kraju su uspjeli samo doći do počasnopg gola koji je postigao Semin.

Pittsburgh Penguinsi su ponovo slavili. Nadigrali su neugodne Pantherse sa 4:1 (Crosby, Kennedy da puta i Letang) čime su pokazali da su uhvatili pravu formu.

Rezultati
Boston - Phoenix 1:2, NY Islanders - NY Rangers 2:4, Philadelphia - Calgary 1:5, Washington - Toronto 1:2, Ottawa - Edmonton 4:2, Florida - Pittsburgh 1:4, Nashville - Columbus 4:2, Los Angeles - Dallas 5:4 (p.), San Jose - Minnesota 3:4 (p.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.