Poveli Boston i Detroit

NHL play-off

Poveli Boston i Detroit

Detroit Red Wingsi i Boston Bruinsi poveli su u konferencijskom polufinalu protiv Anaheima i Caroline. Aktuelni prvaci seriju protiv “patki” otvorili su najbolji način.

Za slavlje domaćina je najzaslužniji Nicklas Lidstrom koji je bio dvostruki strijelac i asistent za konačnih 3:2.
Duga pauza koju su imali poslije serije s Blue Jacketsima malo je uspavala Wingse, tako da su u početku utakmice bili malo “teški”. No, osim početog vodstva (Perry) gosti iz Anaheima nisu ozbiljnije zaprijetili, iako su napatili prvake.

Do 49 sekundi prije kraja izgledao je da će meč otići u produžetka, ali se tada Šveđanin obrušio kao golu Anaheima i donio veliko slavlje svom timu.

Boston je na krilima Savarda i Thomasa savladao Carolinu sa 4:1. Kanadski napadač dao je dva gola, a američki golman odbranio je 26 od 27 udaraca.

Polufinale
Istok

Boston - Carolina 4:1 (1:0 u seriji);

Zapad
Detroit - Anaheim 3:2 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.