Predatorsi razbili Penguinse i smanjili u seriji
FOTO: Heavy.com

Stanley cup finale

Predatorsi razbili Penguinse i smanjili u seriji

S. Bošković

Nashville Predatorsi slavili su u trećoj utakmici finala NHL lige rezultatom 5:1 protiv Pittsburgh Penguinsa. 

Predatorsi su ovom pobjedom smanjili zaostatak u seriji na 2:1. 

Ipak, gosti iz Pittsburga su mnogo bolje otvorili meč, te su poveli nakon dvije minute i 46 sekundi golom Guentzela. 

Domaći tim je u drugoj trećini zaigrao mnogo bolje, te je postigao tri gola. Prvo je Josi nakon šest minuta igre izjednačio, a na 2:1 je nakon šest minuta i 33 sekunde igre povisio Gaudreau. Samo 23 sekunde prije kraja druge četvrtine Neal je postigao gol za 3:1. 

Veliku prednost Predatorsima donio je Smith nakon četiri minute i 54 sekunde igre u trećoj četvrtini. Konačnih 5:1 postavio je Ekholm sedam minuta prije kraja susreta. 

Priliku da izjednače seriju na 2:2 Nashville Predatorsi imati će u noći s ponedjeljka na utorak kad se igra četvrta utakmica serije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi