Proglašen za igrača utakmice, a za nagradu dobio - Kalašnjikov!

Proglašen za igrača utakmice, a za nagradu dobio - Kalašnjikov!

E. Škorić

Ruska hokejaška zvijezda dobila je bizarnu nagradu za najboljeg igrača na utakmici.

Nakon što je zaustavio 36 od 38 udaraca ka svom golu u pobjedi svog tima, golman Izhstala Saveli Kononov proglašen je za igrača utakmice.

Nagrada je bila najblaže rečeno bizarna, budući da je golmanu uručen - Kalašnjikov.

Grad je poznat po proizvodnji jedne od najprepoznatljivijih pušaka na svijetu, pa je trener došao na ideju da bi sada jednim modelom mogao da nagradi najboljeg igrača utakmice.

"Dečki, danas i mi uvodimo tradiciju", rekao je trener ruskog hokejšakog tima Ramil Saifullin.

On je kazao da će ekipa izabrati najboljeg igrača nakon svake naredne utakmice, a da će pobjednici automatsku pušku dobit u naslijeđe od prethodog pobjednika.

"Čestitamo na pobjedi, ali ako loše budemo igrali, pucat ćemo s njom", rekao je Kononov, izazvavši veliki smijeh prisutnih, dok je pozirao s puškom.

Top Komentari

Adnanos
Sreca pa se u tom gradu ne proizvode atomske bombe?
3 0
Heller
Kakva Zvijezda lik igra u 3 oj ligi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi