Proglašeni najbolji bh. brzoklizači

Proglašeni najbolji bh. brzoklizači

Adnan Beganović

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine proglasio je najbolje sportiste naše zemlje u brzom klizanju na kratke staze (short-track) za sezonu 2009/2010.

Po kategrijama najuspješniji su bili:
- senior/junior "a": Edin Branković
- junior "b": Nihad Bašić
- junior/juniorka "c": Ademir Babaić i Lamija Avdić
- junior/juniorka "d" Tarik Omeragić i Samra Selimbegović
- junior "e": Mak Krstić

U najuspješnijoj sezoni dosad bh. brzoklizači ukupno su osvojili 48 medalja. Pored odličja osvojen je i značajan broj bodova što je našu zemlju u ovom sportu svrstalo među 20 najboljih na rang listi Međunarodne klizačke unije (ISU).

Lični rezultati pojedinaca (Branković, Babaić, Omeragić, Selimbegović) omogućili su im da u pojedinim disciplinama budu plasirani među 10 najboljih brzoklizača Evrope.

Za najboljeg trenera proglašen je Asim Selimbegović, trener Klizačkog kluba "Bosna".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.