Prvaci “gurnuli” Minnesotu

NHL sezona

Prvaci “gurnuli” Minnesotu

Detroit Red Wingsi, aktuelni prvaci, “gurnuli” su Minnesotu dalje od doigravanja s obzirom da su ih nadigrali sa 3:2. “Crvena krila” bore se sa San Joseom za pol-position stoga su morali doći do bodova.

Red Wingsi su poveli sa 2:0 (Hudler, Dacjuk) i činilo se kao će ostatak meča proteći bez neizvjesnosti. No, Clutterbuck i Gaborik izjednačili su na 2:2 čime su gosti stigli u priliku da nanesu četvrti uzastopni domaći poraz Detroitu. Međutim, trenutak nepažnje u odbrani Wildsa iskoristio je Hossa za konačnih 3:2.

San Jose je uzvratio Anaheimu za poraz od prije dva dana. Sharski su slavili sa 3:2 čime su domaćinu donijeli novu brigu oko plasmana u play-off iako se može kazati kako su Ducksi prilično siguran učesnik doigravanja.

Florida Panthersi bodovno su se izjednačili sa NY Rangersima u poretku Istoka. Panthersi su rezultatom 4:2 slavili protiv Pittsburgh Penguinsa i sada je izvjesno da ih očekuje “mrtva trka” sa sastavom iz “velike jabuke”.

Rezultati
Detroit - Minnesota 3:2, Washington - Atlanta 6:4, Florida - Pittsburgh 4:2, Columbus - Chicago 0:1 (OT), Anaheim - San Jose 2:3, Vancouver - Colorado 1:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.