Prvaci NHL-a sezonu otvorili porazom

Prvaci NHL-a sezonu otvorili porazom

Edmir Škorić

Boston Bruins, iako osvajači Stanley Cupa, početak nove sezone nisu obilježili na najbolji način, naime, poraženi su 2-1 od Philadelphia Flyersa.

U drugoj utakmici koja je igrana u četvrtak Vancouver Canucksi, koji su izgubili od Bostona u sedmoj utakmici u finalu Stanley Cupa, također su poraženi i to od Pittsburgha, 4-3, nakon izvođenja kaznenih udaraca, dok su u trećoj utakmici odigranoj sinoć, Toronto Maple Leafs svladali Montreal Canadiens 2-0.

Boston je poveo u prvoj trećini iskoristivši igrača više pogotkom Brada Marchanda, ali su Flyersi izjednačili najprije 47 sekundi kasnije, a onda i poveli pogocima Claudea Girouxa i Jakuba Voraceka.

Meč se nakon toga pretvorio u natjecanje vratara između Flyersovog Ilye Bryzgalova i golmana Bruinsa Tima Thomasa, koji je na kraju prošle sezone osvojio Vezina Trophy kao najbolji vratar i Conn Smythe Trophy kao najkorisniji igrač doigravanja.

Vratari su također bili najistaknutiji igrači u Torontu gdje je James Reimer zaustavio 32 udarca prema svojim vratima.

Maple Leafs, koji su nosili repliku dresa iz 1967. kako bi obilježili svoje zadnje osvajanje Stanley Cupa, pod velikim su pritiskom ove sezone da okončaju sušu doigravanja i računaju baš na Reimera da ih odvede do završnice prvi put nakon 2004.

Pogoci Matthewa Lombardija i kapetana Diona Phaneufa osigurali su pobjedu Leafsima dok je Reimer zatvorio svoja vrata iako je Montreal bio bolji u broju udaraca oprema vratima protivnika od Toronta 32-18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.