Prvaci pali na otvaranju, Jagr donio trijumf Dallasu

Prvaci pali na otvaranju, Jagr donio trijumf Dallasu

Adnan Beganović

Nakon višemjesečne pauze zbog problema sa potpisivanjem novog kolektivnog ugovora sinoć je konačno počelo takmičenje u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu NHL-u.

Aktuelni prvaci, Los Angeles Kingsi, primili su prstene, a na krov Staples Centra po prvi put je podignuta zastava za osvajanje Stanley Cupa. Nakon svečanosti počela je i susret između domaćina i Chicago Blackhawksa. Chicago je bio mnogo bolji i već nakon prve trećine imao je prednost od 3:0.

Susret je završen pobjedom Chicaga 5:2, a dva pogotka za pobjedničku momčad postigao je slovački reprezentativac Marian Hoss, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Patrick Kane, Jonathan Toews i Michael Frolik, dok su za prvake pogađali Rob Scuderi i Jordan Nolan.

Dallas Starsi na domaćem terenu savladali su Phoenix, a sjajan debi u dresu Dallasa imao je fenomenalni 40-godišnji Čeh Jaromir Jagr, koji je u pobjedu svoje momčadi ugradio dva pogotka i isto toliko asistencija.

NHL liga, subota:
Los Angeles - Chicago 2:5
Philadelphia - Pittsburgh 1:3
Winnipeg - Ottawa 1:4
Boston - New York Rangers 3:1
Montreal - Toronto 1:2
New York Islanders - New Jersey 1:2
Tampa Bay - Washington 6:3
Florida - Carolina 5:1
St. Louis - Detroit 6:0
Dallas - Phoenix 4:3
Nashville - Columbus 2:3, penali
Minnesota - Colorado 4:2
Vancouver - Anaheim 3:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.