Prvaci se donekle iskupili
"Crvena krila" odlična protiv St. Louisa

NHL sezona

Prvaci se donekle iskupili

Detroit Red Wingsi donekle su se iskupili za poraz od Predatorsa rezultatom 0:8. Akteulni prvaci su protiv Sl. Louisa pokazali da je meč sa Nasvilleom bio samo trenutak slabosti.

U prva dva perioda “crvena krila” postigla su po jedan gol (Kopecky, Zetterberg), a u trećem čak tri (Draper, Kronwall i Filppula). No, pobjeda ima gorak okus s obzirom na povredu Hosse koji je meč završio ranije, a dok se ne obave sve pretrage neće se znati dužina oporavka.

Pingvini su ponovo imali razloga za slavlje. Slavili su protiv Tampa Baya sa 3:1 i sve su bliže ulasku u play-off. Dva gola dao je Kunitz, a jednom se u strijelce upisao Cooke. Počasni gol za domaćina djelo je Prospal.
Flyersi igraju po principu toplo-hladno, a kada su u elementu onda nema tog tima koji se može oduprijeti. To su na svojoj koži osjetili Boston Bruinsi koji su zaustavljeni sa 4:2. Boston je poveo preko Bergerona, ali je onda uslijedila serija Philadelphije. Upshall, Gagne (dva puta) i Knuble rastužili su goste koji u posljednje vrijeme ne pružaju partije sa početka sezone. Konačnih 4:2 postavio je Yelle.

Rezultati
Atlanta Thrashers - Florida Panthers 3:4, Boston Bruins - Philadelphia Flyers 2:4, Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 5:4, Washington Capitals - Carolina Hurricanes 2:5, Ottawa Senators - Calgary Flames 3:6, Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 2:3 (p.), Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 1:3, Nashville Predators - Edmonton Oilers 6:5 (p.), Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 3:2 (p.), St. Louis Blues - Detroit Red Wings 0:5, Vancouver Canucks - Minnesota Wild 4:2, San Jose Sharks - Dallas Stars 1:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.