Prvo svjetsko zlato za Changa

Prvo svjetsko zlato za Changa

Kanađanin Patrick Chan  drugi dan zaredom je osvojio rekordan broj bodova na Svjetskom prvenstvu u umetničkom klizanju i tako došao do prvog zlata u karijeri.

Dvadesetogodišnji Chan,  koji je osvojio rekordna  93.02 boda u kratkom programu, samo dan kasnije u Moskvi je postavio još jedan rekord sa 187.96 bodova za skoro savršeni slobodni program.

On je tako postao prvi muškarac koji je Kanadi donio titulu od Jeffreyja Buttlea u Švedskoj 2008. godine.

Japanac Takahiko Kozuka, koji je bio šesti nakon kratkog programa, osvojio je srebro, dok je ruski tinejdžer Artur Gačinski napravio iznenađenje trećim mjestom.

U konkurenciji parova Aliona Savčenko i Robin Solkovi iz Njemačke su osvojili titulu i to treći put u karijeri, pošto su prethodni put trijumfovali na planetarnim šampionatima 2008. i 2009. godine.

Njemački par je osvojio 217.85 bodova, ispred Tatjane Volosožar i Maksima Trankova iz Rusije i branioca titule Kineza Pang Kvinga i Jin Tong.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.