Rangersi bolji od Islandersa u derbiju New Yorka

Kanadski derbi pripao Jetsima

Rangersi bolji od Islandersa u derbiju New Yorka

U najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu sinoć je odigrano pet utakmica, ali sve su bile u senci velikog newyorškog derbija između Rangersa i Islandersa. 

Rangersi su predvođeni fantastičnim švedskim golmanom Henrikom Lundqvistom, koji je imao 38 odbrana, slavili pobjedu 4:1. Nakon dvije trećine rezultat je bio 1:1, ali su Rangersi golovima Brassarda, Richardsa i McDonagha u trećoj trećini stigli do velike pobjede. 

U Winnipegu su domaći Jetsi i Vancouver odigrali prvi kanadski derbi od 1996. godine (nakon toga su originalni Jetsi preselili u Phoenix i postali Coyotesi). Nakon odlične utakmice Jetsi su slavili sa 4:3 golom Devina Setoguchija manje od tri minute prije kraja. 

Carolina je protiv St. Louisa (3:1) ubilježila 10. pobjedu ovog mjeseca, prvi put su skupili deset pobjeda u jednom mjesecu nakon 2009. godine, a Detroit je nakon penala bio bolji od Washingtona 4:3.

Detroit je imao pobjedu u rukama, ali je Ovechkin sedam sekundi prije kraja zabio za produžetak. Shea Weber je postigao gol u produžetku za pobjedu Nashvillea protiv New Jerseya sa 3:2. 

Rezultati:
Carolina Hurricanes - St.Louis Blues 3:1
New York Rangers - New York Islanders 4:1
Detroit Red Wings - Washington Capitals 4:3 (nakon penala)
Nashville Predators - New Jersey Devils 3:2 (nakon produžetaka)
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 4:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti