Rangersi nakon penala bolji od Pingvina

Golmani obilježili večer u NHL-u

Rangersi nakon penala bolji od Pingvina

U najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu sinoć je odigrano pet utakmica, a jedinu gostujuću pobjedu upisali su NY Rangersi. 

Rangersi su u odličnoj utakmici nakon boljeg izvođenja penala savladali Pittsburgh sa 4:3 najviše zahvaljujući odličnom golmanu Henriku Lundqvistu koji je skupio 26 odbrana. Prvim golom u NHL karijeri Jon Merril je u produžetku donio pobjedu New Jerseyu protiv Edmontona 2:1. 

Anton Khudobin je sa čak 34 odbrane vodio Carolinu do pobjede protiv Floride 5:1, Mike Smith je sa 30 odbrana vodio Phoenix do pobjede protiv Chicaga 2:0 (prva utakmica ove sezone da Chicago nije postigao gol), dok je John McCarthy prvim golom nakon četiri godine donio San Joseu pobjedu protiv Columbusa 3:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.