Rangersi pokvarili spremljeno slavlje Pingvinima

Minnesota poravnala protiv Chicaga

Rangersi pokvarili spremljeno slavlje Pingvinima

Hokejaši New Yorka ostali su u igri za plasman u finale Istočne konferencije, dok je Minnesota poravnala seriju protiv aktuelnog prvaka Chicaga. 

Pittsburgh je vodio sa 3-1 u seriji i imao je priliku pred domaćim navijačima osigurati plasman u konferencijsko finale, ali su NY Rangersi odigrali najbolju utakmicu u ovoj seriji i slavili sa 5:1 za smanjenje serije na 3-2. 

Derick Brassard je postigao dva pogotka, Chris Kreider, Ryan McDonagh i Kevin Klein su dodali po jedan, a Henrik Lundqvist je briljirao na golu sa 31 odbranom za veliku pobjedu Rangersa. 

Minnesota je i u drugoj utakmici na domaćem ledu bila bolja od Chicaga 4:2, pa je sada serija polufinala Zapadne konferencije poravnata na 2-2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.