Rangersi proradili
Rangersi se radovali

NHL sezona

Rangersi proradili

NY Rangersi ove godine ne pružaju baš sjajne partije, ali su protiv Pittsburgha pokazali da nisu zaboravili igrati hokej. Prije meča sa “pingvinima” domaćin je poražen u četiri od pet zadnjih utakmica te su bili odlučni u namjeri da zaustave negativnu seriju.

Ni “pingvini”, aktuelni viceprvaci NHL-a, ne stoje bolje. Sastav koji je prošle godine oduševio ne može se pohvaliti dobrim igrama, a poneki bljesak premalo je da bi Pittsburgh dobio prolaznu ocjenu.

Rangersi su poveli preko Dawesa već na startu, da bi se u listu strijelaca kasnije upisali Mara, Drury i Gomez.
Drugi tim iz “velike jabuke”, Islandersi nisu imali toliko uspjeha. Iako su poveli u Edmontonu sa 1:0 nisu izdržali pritisak Oilersa koji su na kraju slavili sa 3:2.
Edmontonu je ovo bila četvrta pobjeda u posljednjih pet domaćih utakmica, dok su Islandersi ubilježili čak 15-ti poraz u zadnjih 17 mečeva.

Rezultati
NY Rangers - Pittsburgh 4:0, Edmonton - NY Islanders 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.