Rangersi upisali novu pobjedu
Radost igrača Vancouvera nakon pobjede nad Dallasom

Nova pobjeda Rangersa

Rangersi upisali novu pobjedu

Sinoć su u programu NHL-a bile samo dvije utakmice i u obe su slavili domaći hokejaši. Vancouver je do pobjede došao tek nakon penala, dok su Rangersi samo jednom odličnom trećinom slavili protiv Ducksa.

Vancouver je tek nakon penala bio bolji od Dallasa rezultatom 4:3. Canukci su odigrali dobru utakmicu, a da su slavili i Starsi ne bi bilo nezasluženo. Dallas je bolje otvorio utakmicu i golom Mikea Ribeira poveo sa 1:0. Pred kraj prve trećine Vancouver je uspio golom Ryana Keslera da poravna rezultat.

Vancouver je do prednosti došao tri minute prije kraja drugog perioda igre golom Alexandre Burrowsa, da bi Dallas poravnao golom Brada Richardsa u petoj minuti treće trećine. Samo dvije minute kasnije Vancouver ponovo vodi, a ovaj put strijelac je bio Willie Mitchel. Vancouver je imao pobjedu u svojim rukama sve do minutu i pol do kraja utakmice kada Jamie Benn donosi produžetak Dallasu.

Pobjednik nije odlučen ni nakon dodatnog vremena, pa ga je odlučilo izvođenje penala. Bolji i koncentriraniji bili su domaći hokejaši koji su golom Keslera doši do pobjede.



Rangersi su odigrali odličnu treću trećinu protiv Ducksa i upisali novu pobjedu. Prve dvije trećine igre završile su bez pogodaka, a onda su Rangersi u posljednjih 20 minuta odigrali perfktno i došli do pobjede 3:0.

Aleš Kotalik je u 3. minuti posljednjeg perioda utakmice doveo Rangerse u vodstvo, da bi rezultat povisio Artem Anisimov u 15. minuti. Konačnih 3:0 postavio je Daniel Girardi tačno dvije minute prije kraja utakmice.

Rezultati:

Vancouver- Dallas 4:3
NY Rangers – Anaheim 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.