Rangersi zaustavili Pittsburgh, Chicago bolji od Tampe

Pittsburgh poražen nakon sedam pobjeda

Rangersi zaustavili Pittsburgh, Chicago bolji od Tampe

Teme:

Hokejaši Pittsburgha su zaustavljeni u New Yorku, NY Islandersi su nanizali četvrti trijumf zaredom, dok je Blackhawksima pripao derbi večeri igran u United centru. To je u kratkim crtama rezime onoga što se dešavalo u NHL-u.

Velika serija  Pittsburgh Penguinsa od sedam uzastopnih pobjeda, prekinuta je u MSG-u. NY Rangersi su slavili sa ubjedljivih 5:0. Lundqvist je bio sjajan sa 33 odbrane, dok su po dvije asistencije imali Nash i Stepan, s tim da je Nash postigao i jedan gol. Već u prvoj trećni su Rangersi stigli do velike prednosti golovima Zucarella,  St.Louisa i Kleina. Jedan je u drugoj dodao Brassard, dok je posao zaključio upravo Nash.

NY Islandersi su stigli do četvrte pobjede zaredom. Slično kao i Rangersi i oni su bili više nego ubjedljivi, Colorado su ispratili šesticom. Strijelci su svoje golove ravnomjerno raspodijelili, u svakoj trećini po dva. Krenulo je od Leddyja i Leea, nastavili su Hamonic i Kulemin a završili cizikas i Strome.
Svoj shootout ostvario je i Jaroslav Halak sa 20 odbrana.

Jori Lehtera je obilježio utakmicu  u Scottrade Centru. St.Louis je deklasirao Buffalo 6:1, Finac je bio hat-trick strijelac. Tri asistencije je imao Jaden Schwartz.

Hokejaši Columbusa su posljednju pobjedu proslavili 24. prošlog mjeseca. Od tada do danas nanizali su devet poraza. Niti protiv Washingtona nisu mogli nešto napraviti. Alex Ovechkin i Marcus Johansson su sa po dva gola bili kreatori pobjede Washingtona 4:2.

U jednom od derbija večeri, Chicago je bio bolji od Tampe 3:2 nakon penala. Patrick Kane je postigao gol, šut Steven Stamkosa je odbranio Corey Crawford.

Rezultati:
St.Louis Blues - Buffalo Sabres 6:1
Nashville Predators - Edmonton Oilers 3:2
Chicago Blackhawks - Tampa Bay 3:2 penali
Arizona Coyotes - Dallas Stars 3:4
Vacouver Canucks - Ottawa Senators 4:3 produžeci
NY Rangers - Pittsburgh Penguins 5:0
NY Islanders - Colorado Avalanche 6:0
Florida Panthers - San Jose Sharks 4:1
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 3:0
New Jersex Devils - Minnesota Wild 3:1
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.