Razigrani Crosby, Malkin i Sykora
Malkina (desno) je teško zadržati

NHL sezona

Razigrani Crosby, Malkin i Sykora

Kada Crosby, Malkin i Sykora igraju kako se to od njih očekuje onda se i rivalu ne piše dobro, bez obzira o kojoj je ekipi riječ. Upravo je pomenuta trojka «pingvina» protiv Caroline bila nadahnuta.

Crosby je imao četiri asistencije, Malkin dvije, a Sykora je postigao dva gola za konačnih 5:2.
Detroit je nadigrao Vancouver sa 6:5, a susret su obilježili preokreti. Na kraju su bodovi zasluženo ostali domaćinima. Pyatt je već nakon minute i po pogodio za 0:1, ali je tada na scenu stupio Hudler koji je sa dva gola «crvenim-krilima» donio prednost (2:1).
Tada su se ponovo probudili gosti su preko Wellwooda i Raymonda došli na 3:2. Novo vodstvo Canucksa kao da je prodrmalo igrače aktuelnog prvaka pa su do kraja meča odigrali u strahovitom tempu. Prvo je izjednačio Cleary, da bi Meech, Lidstrom i ponovo Cleary povisili na 6:3.
No, tu nije bio kraj uzbuđenjima jer su Sedin i Burrows pogodili za 6:5, ali Vancouver ipak nije mogao do izjednačenja.
 
Rezultati
Montreal - NY Rangers 6:2, Philadelphia - New Jersey 2:3 (p.), Washington - NY Islanders 5:2, Carolina - Pittsburgh 2:5, Detroit - Vancouver 6:5, Florida - Buffalo 2:1, Tampa Bay - Boston 1:3, Nashville - Colorado 3:2, Phoenix - Toronto 6:3, San Jose - Columbus 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.