Reprezentacija BiH u brzom klizanju na SP u Erzunumu

Brzo klizanje

Reprezentacija BiH u brzom klizanju na SP u Erzunumu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) otputovala je na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati od sedmog do devetog marta ove godine u turskom gradu Erzurmu. 

Boje naše države u pojedinačnoj muškoj konkurenciji i štafeti branit će Ademir Babaić, Tarik Omeragić, Asmir Selimbegović i Mak Krstić, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti Samra Selimbegović i Fatima Omerhodžić.

Selektor bh. tima je Aleksandra Đanešić. Nakon odličnog nastupa naših reprezentativaca na Balkanskom prvenstvu održanom prošlog vikenda u Celju (Slovenija), gdje smo osvojili 6 medalja, Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine očekuje da i u Turskoj naši predstavnici ostvare dobar nastup te da, kao i do sada dostojanstveno predstave Bosnu i Hercegovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.