Rusi nastavili niz, Kanađani se raspucali

Prva pobjeda Austrije

Rusi nastavili niz, Kanađani se raspucali

M. Maksimović

Petog dan Svjetkog prvenstva vidjeli smo nove četiri utakmice, strijelci su bili raspoloženi. Rusi su sredili Amerikance stare rivale, Kanađani su se raspucali protiv Norvežana, dok su Slovenci opet zamalo ostali kratki, Danci su slavili u produžetku. 

Amerikanci su odigrali dobru utakmicu protiv Rusije, dva puta su vodili, ali su se Rusi brzo vratili. Kovalchuk je izjednačio nakon 36 sekundi na 2:2, Tereshenku su trebale nešto više od četiri minute za 3:3. Utakmica je na kraju odlučena u dvije minute. Medvedev i Radulov su osigurali novu pobjedu Rusije. 

 

Prvu pobjedu u Helsinkiju upisala je i Austrija, protiv Latvije, što je možda po do sada viđenom malo iznenađenje. Austrijanci su uputili 14 udarac manje, ali su postigli tri gola više. Latvijci su se vratili na 4:1, u 42.minuti je bilo 4:3, ali Raffl i Oberkofler nisu dozvolili eventualni preokret.

 

Slovenci su još jednom zamalo ostali kratki. Vodili su 2:1 protiv Danske koja je izjednačila sa čovjekom više na ledu. Madsen je bio strijelac. Golova više nije bilo pa je krenuo produžetak koji nije trajao niti dvije minute. Na asistenciju Larsena, Green je presudio Slovencima.

 

Kanađani su se napokon raspucali, Norvežani su razbijeni 7:1. Stamkos je uz gol imao i tri asistencije, Hall je bio dvostruki strijelac, Eberle je također imao dvije asistencije. 

 

Grupa S:

Danska - Slovenija 3:2 produžetak 

Kanada - Norveška 7:1 

 

Grupa H:

Rusija - SAD 5:3 

Austrija - Latvija 6:3 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije