Ruski par vratio zlatnu medalju u Rusiju

Ruski parovi dominirali

Ruski par vratio zlatnu medalju u Rusiju

Ruski klizački par u umjetničkom klizanju nastavio je dominaciju na Zimskim olimpijskim igrama osvajanjem zlatne medalje na domaćem ledu u Sočiju. 

Maksim Trankov i Tatjana Volosožar su blistali uz pjesmu "Isus Krist Superstar" i vratili zlato u Rusiju nakon osam godina, nakon što je kineski par slavio prije četiri godine u Vancouveru.

Srebro je također pripalo ruskom paru Ksenija Stolbova i Fedor Klimov, dok su bronzu Njemačkoj donijeli Aljona Savčenko i Robin Szolkowy. 

Zlato i srebro su otišli u istu zemlju i prije četiri godine u Vancouveru, samo što su tada umjesto u Rusiju medalje otišle u Kinu. Ruski parovi su sada na domaćem ledu pred domaćim navijačima vratili medalje u svoju zemlju. 

Rusija je u parovima osvojila čak 13 zlatnih medalja na posljednjih 14 Olimpijskih igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.