Seabrook produžio ugovor s Chicagom

Seabrook produžio ugovor s Chicagom

Jedan od najboljih defanzivnih igrača NHL-a Brent Seabrook potpisao je novi petogodišnji ugovor sa Chivago Blackhawksima vrijedan 29 miliona dolara čime je pogođen salary cap Chicaga za oko 6 miliona dolara.

Seabrook je ušao u posljednju godinu njegovog trogodišnjeg ugovora sa aktuelnim prvacima NHL-a, pa se uprava kluba iz United Centra odlučila produžiti ugovor jednom od svojih najboljih igrača.

U prve dvije sezone će Seabrook zarađivati 7 miliona dolara po sezoni, a u preostale tri po 5 miliona dolara. Ovaj 25-godišnji defanzivac je u karijeri igrao samo za Blackhawkse.

Prošla sezona je za njega bila kao iz snova. Sa Chicagom je osvojio naslov prvaka u NHL-u, a sa reprezentacijom Kanade olimpijsko zlato u Vancouveru. Za Chicago je postigao četiri gola i upisao 29 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti