Selännea se oprostio od Ducksa

Da li će nastaviti karijeru i gdje?

Selännea se oprostio od Ducksa

Sedma utakmica  polufinala Zapada bila je posljednja u dresu Annaheim Ducksa za jednog od najvećih, Finca Teemu Selännea.

"Finska munja" Teemu Selänne u NHL-u odigrao je 1581 utakmicu i postigao 1545 bodova. Sa Annaheimom je osvojio Stanley Cup 2007., a sa Finskom dvije brončane medalje na Olimpijskim igrama 2010. i 2014. te srebro 2006. u Torinu.

" Pokušao sam ne plakati, ali nisam mogao izdržati. Teško je shvatiti da je sve gotovo. Najgore je prvo jutro poslije, jutro će biti čudno. Osjećam da će propustiti puno stvari, ali negdje je morao doći kraj. Dugo sam osjećao da mogu još igrati, ali kako je vrijeme odmicalo postalo je jasno kako se bliži vrijeme " rekao je legendarni Selänne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.