Senatori imaju novog trenera

Senatori imaju novog trenera

Ottawa Senatorsi će nakon loše sezone u kojoj se nisu plasirali u play off, u novu krenuti sa Paulom McLeanom (53) na klupi.

Brayan Murray, generalni menadžer kluba, odlučio je da je McLean najbolje riješenje za trenera i da je sposoban da tim vrati na puteve uspjeha i bar ekipu dovede u doigravanje, a kasnije možda i nešto više jer prije samo četiri godine su igrali u velikom finalu protiv Ducksa.

McLean je u NHL igrao 11 sezona i to za St. Louis, Winnjpeg i Detroit sa učinkom od 324 gola i 349 asistencija na 719 susreta. Ovo će mu biti prvi tim kojii će samostalno voditi u NHL-u, a punih devet godina je bio asistent Mikeu Babckoku i to prvo u Anaheimu pa Detroitu.

McLean će biti deveti trener u istoriji Senatorsa i četvrti od kad je Murray generalni menadžer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.